Vrtec Videk

Vrtec Videk

Šentvid pri Stični 140A
1296 Šentvid pri Stični

Tel: 01/ 620 74 47

Poslovalni čas vrtca: od 6.00 do 16.30
Vodja enote: Branka Kastelic

8 oddelkov vrtca

02. novembra 2022 smo odprli vrata novega vrtca  – VRTCA VIDEK v Šentvidu pri Stični. Vrtec je bil težko pričakovan, saj je s svojimi novimi prostori rešil problematiko kapacitet Vrtca Ivančna Gorica.

Nov vrtec v Šentvidu pri Stični smo poimenovali  Vrtec Videk. Ime smo si sposodili v čudoviti pravljici Frana Levstka, ki pripoveduje o dobrosrčnem dečku Vidku, ki ima rad naravo, je sodelovalen in nam sporoča, da se dobrota vedno povrne.  In seveda ni naključje, da se ime vrtca ujema tudi z imenom kraja.

Vrtec Videk je  največja enota Vrtca Ivančna Gorica. V svoje nove rumeno-zelene igralnice bo lahko sprejel do 150 predšolskih otrok, ki bodo imeli obilo priložnosti za igro, ustvarjanje, raziskovanje, gibanje in učenje, tako v stavbi vrtca, kakor tudi na igrišču in v širši okolici. Ustvarjalci stavbe so o vsem dobro razmislili. Prostori so veliki, svetli in ponujajo zdravo in prijetno bivanje. Poleg igralnic bodo vzgojiteljem na razpolago tudi dodatni prostori za sodelovanje s starši in delo z otroki s posebnimi potrebami. Največji prostor v hiši je telovadnica oziroma večnamenska dvorana, ki za vrtec zagotovo pomeni posebnost.  Seveda so tu tudi moderno opremljena kuhinja, ki bo poskrbela za zdravo prehrano otrokom tudi v starem šentviškem Vrtcu Čebelica in upravni prostori z večjo zbornico za strokovne  delavce ter druge zaposlene. Igrišče vrtca je razgibano in naravno razdeljeno v dva dela: za mlajše in za starejše otroke. Amfiteaterska postavitev dela igrišča omogoča poleg igre na prostem, tudi zunanje prireditve ali druge posebne dogodke

Našemu novemu vrtcu Vidku želimo, da mu njegovi prvi stanovalci, otroci in vzgojitelji, vdahnejo pravi namen. Da skupaj ustvarijo drugi dom za naše najmlajše, ki bo ponos kraju in predšolski vzgoji.

Oddelek 1-2 let
Vodi ga vzgojiteljica Sabina Vovk s pomočnico vzgojiteljice Suzano Jeršin Pintar.
Oddelek 1-2 let
Vodi ga vzgojiteljica Lucija Merdavs s pomočnico vzgojiteljice Loti Turšič.
Oddelek 1-2 let
Vodi ga vzgojiteljica Lara Valentinčič s pomočnico vzgojiteljice Ano Šircelj.
Oddelek 1-2 let
Vodi ga vzgojiteljica Tanja Berdajs s pomočnico vzgojiteljice Mašo Klavs.

Oddelek 1-2 let
Vodi ga vzgojiteljica Tajda Klešnik s pomočnico vzgojiteljice Tino Dolenšek.

Oddelek 1-2 let
Vodi ga vzgojiteljica Neža Zupančič s pomočnico vzgojiteljice Marto Tomaševič.

Oddelek 5-6 let Vodi ga vzgojiteljica Ana Zajec s pomočnico vzgojiteljice Tjašo Kastelic.
Oddelek 5-6 let Vodi ga vzgojiteljica Tjaša Gioahin s pomočnico vzgojiteljice Andrejo Stopar.

Za sočasnost odraslih oseb v oddelkih poskrbita pomočnici vzgojiteljice Petra Zupančič in Laura Gothe.

Vrtec ima lastno kuhinjo, v kateri opravljajo svoje delo kuharji in kuharski pomočniki: Janja Brčan,  Timotej Žonta, Darja Korelec, Vesna Obolnar, Petra Hren in  Andreja Rogelj. Vrtec Videk pripravlja hrano tudi za vrtec Čebelica. Vrtec čistita Barbara Šteh in Silvija Olujić.

Vrtec Videk je takoj postal srce kraja.   Krajani sprejemajo naše male stanovalce in na svoj način pazijo nanje.

Zaposleni v vrtcu si želimo, da bi se otroci počutili sproščeno, razigrano, nasmejano in zadovoljno. Prilagajamo se otrokom, njihovim potrebam in razvojnim značilnostim posameznika.

Dostopnost
Scroll to Top