POZDRAVLJENI V VRTCU V NOVEM ŠOLSKEM LETU

Spoštovani otroci, starši in zaposleni!

Danes se začenja novo šolsko leto in mnogi otroci bodo prvič odprli vrtčevska vrata. Prepričana sem, da smo v Vrtcu Ivančna Gorica dobro pripravljeni na njihov prihod in da je kakovost našega pedagoškega dela in srčnost tisto, čemur starši še vedno izrazito zaupate.

V vrtec bo vstopilo 205 otrok novincev, ki se bodo pridružili  veseli druščini otrok, ki so z nami že leto ali več. Skupaj bo vrtec obiskovalo 710 otrok. Razporejeni so v 38 oddelkov na 10 lokacijah vrtcev po vsej občini.

Preteklo leto je bilo drugačno. Zaznamovano z  virusom, ki nam kroji načrte in naš vsakdan. Prineslo pa nam je tudi veliko novih izkušenj ter spoznanje, kako zelo potrebujemo tudi predšolsko vzgojo.  Naše poslanstvo je delo z otroki in podpora družinam. Želimo si, da bomo lahko opravljali svoje strokovno delo v vrtcu in tam omogočali kar najbolj varno, prijazno in učeče okolje, kjer je slišan glas otroka.

Danes je pomemben dan, saj je pomemben vsak začetek. Verjamem, da bo letošnji dober in da nas izzivi soočenja z epidemijo ne bodo preveč obremenjevali.  V vrtcu pričakujemo naše najmlajše in se veselimo vsega, kar nam bo šolsko leto prineslo.

Vsem otrokom želim, da bo leto pred nami kar se da igrivo, poučno, ustvarjalno in z obilo otroške navihanosti. 

Staršem in sodelavcem pa želim, da bi tudi to šolsko leto preživeli povezano, s strpnim medsebojnim dialogom ter z dobrim zgledom odraslih za lepo prihodnost otrok.

Tukaj si lahko preberete tudi poslanico MINISTRICE za izobraževanje, znanosti in šport.

Srečno in vse dobro v novem šolskem letu,
Branka Kovaček, ravnateljica

Dostopnost
Scroll to Top