POZDRAV NOVEMU ZAČETKU

Spoštovani sodelavci, otroci in starši!

Pred nami je novo šolsko in vrtčevsko leto.Vrtec za drugega otroka in družine z več otroki od danes brezplačen - 24ur.com

Vrata vrtca so sicer odprta vse leto, a 1. september tudi pri nas pomeni nov začetek. Letos prag vrtca prvič prestopa 197 otrok. Od tega je 130 otrok 1-3 letnih, 67 otrok pa je razporejenih v oddelke 3-6 letnih otrok.

Skupaj Vrtec Ivančna Gorica obiskuje 780 otrok, ki so razporejeni na 10 lokacijah po vsej občini Ivančna Gorica. Prav vsakega izmed njih želimo sprejeti osebno, se pogovoriti z otrokovimi starši in narediti prehod od doma v vrtec čim manj stresen. Razumemo, da je vrtec otrokovo novo okolje in da ga spremlja ob slovesu s starši tudi kakšna solza. A ti trenutki navadno hitro minejo, saj naše vzgojiteljice in njihove pomočnice s posebno skrbnostjo, pedagoško naravnanostjo in željo po varni navezanosti,  pomagajo premestiti čas uvajanja. Prihajajoči dnevi bodo tako nekoliko bolj intenzivni, saj je uvajalni čas zahteven proces tako za otroka in njegovo družino, kot tudi za zaposlene.

Verjamemo, da bo tudi to šolsko leto prineslo obilo novih izzivov za vse vključene. In hkrati zaupam, da se bomo vsi zaposleni v vrtcu z njimi srečali z znanjem in pogumom. Hvaležna sem staršem za zaupanje, ki nam ga izražate.

Zagotavljamo vam, da bomo tudi letos storili vse, da se bodo otroci v našem vrtcu dobro počutili in da bomo šolsko leto »napolnili« s polno novih izkušenj, pravih prijateljstev in lepih spominov na otroštvo.

Naj bo šolsko leto 2023/2024 prijazno, ustvarjalno in sodelovalno. Veselim se vseh vaših in naših skupnih uspehov.

Srečno v nove izzive.

Branka Kovaček, ravnateljica

Dostopnost